dilluns, 21 d’abril del 2008

Ravenna



















Abans de Setmana Santa volia fer una excursió a Ravenna. Ja tenia convençuts i motivats a un grupet d'Erasmus espanyols ( i un basc) per a fer una visita cultural.La pluja ens va impedir fer-ho abans, així que ens vam haver d'esperar fins a que retornés la gent de les vacances a casa. Millor, perquè així van arribar més motivats a viatjar i a descobrir tot el que encara ens pot oferir Itàlia.
El primer diumenge després de Setmana Santa, cap a Ravenna fa falta. Anàvem a la petita expedició, l'Alba de Saragossa, en Rubén d'Euskadi, la Lorena de Granada i l'Isa d'Albacete. L'Alba s'havia estudiat un llibre d'Història d'Art Medieval, així que ens faria de molt bona guia!!!
Ravenna en sí no és de les ciutats més maques del Nord, però té una gran quantitat d'Esglèsies i monuments claus de l'Art Bizantí i medieval Itàlia. El Mausoleu de Teodorico, San Vitale, el Mausoleu de Gal·la Placídia (aquesta emperadriu va viure un temps a la Barcelona), el Baptisterio Neoniano, l'esglèsia romànica de San Francesco, la tomba de Dante, San Apollinare Nuovo....
Vam quedar enamorats de les esglèsies bizantines, dels seus mosaics clorits, de la llum i les sensacions estètiques de tan cromatisme. El que més em va agradar és San Vitale, que per cert en història de l'Arquitectura s'estudia, així que friqui-arquitectes busqueu en els vostres apunts i segur que la trobeu. El seu joc de volums, en recerca de la verticalitat i centralitat, és exquisit.
La veritat és que ens ho vam passar molt bé i vam dir de repetir més sovint aquest viatges culturals, escapadetes de cap de setmana.
A, i per acabar com déu mana la jornada, apperitivo al nou bar súper fashion del MamBo (Museu d'Art modern de Bologna) i passejada fins arribar a la Pîazza del Duomo de la capital.