diumenge, 11 de novembre del 2007

LAUREA




Dottore, Dottore dell bucco del cul !! Baffancul baffancul!!!
Aquesta és la cantarella que és fa quan uns ja han estat proclamats doctors ( o sigui llicenciats a l'Estat espanyol). Vaig assistir a tot el ritual i cerimònies que es fan per la Laurea, una tradició molt italiana! Com que es laureaven els italians que em van allotjar a la seva casa i que a més fan arquitectura doncs vaig aprofitar per assitistir a tot ja que m'hi van convidar. Realment són molt bona gent i molt hospitalaris!!!! En primer lloc aquí quan presenten projecte davant del tribunal ja saben que no els suspendran, perquè si no el tutor ja els avisa de que no entreguin i retrassin l'entrega ( no pas com a Barcelona que et poden putejar i suspendre't el tribunal). El dijous ho van presentar a porta tancada amb el tribunal, on expliquen el projecte. El divendres és públic i els van cridant els candidats (que poden ser parelles) i el tribunal expressa la seva opinió, i generalment són bastant possitius i et feliciten o et fan una lleugera critítica, amb un to molt paternal (absolutament al revés de BCN !!!). Al cap d'una hora de que tots els canditats han presentat es fa la cerimònia a l'Aula Magna on un a un et criden, et fan la parafada institucional ( en nom de l'estat italià...blablabla) i et proclamen Dottore amb una nota xx (que és la mitja entre les notes de carrera i la tesis, tot molt complicat com no podia ser d'altra forma a Itàlia).
Mai havia vist tants Cum Laude com aquí, la Marta, la Valentina 110 sobre 110, en Mario Assini (el macedoni) 109sobre 110, en Luca 106 sobre 110. En total de 15 o 20 laureats per aquell tribunal hi havien uns 6 o 7 Cum Laude, i la resta tots entre 98 i 102 com a molt baix.
No puc jutjar massa si és just o no perquè tots els projectes eren de Paisatgisme i per a mi és com si parlessin marciano, però realment són moltíssim més generos que a Catalunya!!!
En fi, cada terra fa sa guerra!!
En els actes públics tots es vesteixen amb les seves millors gales i et ve a veure tota la familia (avis, tiets, cosins, etc) i amics de la carrera o de fora. Sembla una mica una comanió.. Després de la proclama la familia et possa una corona de llaurer (si, de debó, com si fossin les Cèsars) i els teus amics et poden fer algun tipus de putadeta com disfressar-te, tirar-te ous, o altres coses, per en la nostra nooo. En la nostra els seus amics els hi van penjar un enorme cartell o en forma de versots verds i satírics s'explica la vida i miracles de la persona en forma de burla, i poden ser mooolt verds, no a l'altura dels dames i vells, però poden recordar-ho. també omplenen la facultat amb fotos i fotomuntages fent conyes sobre ells.
Després de tot això es va algun local a menjar i beure amb la familia i els amics, i quan la familia ja ha marxat es queden només el amics i per fi pots veure italians borratxos i fent tonteries com naltros!!!!! Molt divertit la veritat!!! En Marc agustí i dues ex erasmus més van vindre expressament per veure els seus amics italians Laureats.
Les fotos són dels protagonistes de la festa ( Mario Assini, Valentina, Marta, Luca i Mario).
L'ultima és de l'Angela i el cosí de Le Corbusier (Mario el napolitano que estrenava noves ulleres.