dilluns, 2 de juny del 2008

Il Palio di Ferrara

Per fi, després d'haver-se pospossat una setmana a causa del risc de pluja, ahi res va celebrar el famós Palio de Ferrara, l'acte tradicional més esperat de la ciutat. Ferrara ressucita el seu espelndor renaixentista, de nou la cort Estense recorre el seu luxe i refinament pels carrers, on mitja Ferrara es vesteix de l'època, on ressonen els tambors, les trompetes, les banderes danseb en l'aire. Entre les contrades es respira nerviosisme per a veure qui resultarà triomfador. Hi han quatre gare o curses: dei Puti, delle Pute, delle Asnine i la Corsa dei Cavalli.
Les dues primeres son curses de nois i després de noies que corren fent tres voltes a Piazza Ariostea. Les altres dues sobre equins, sense sella, amb cada genet vestit amb els colors de cada contrada.
El meu barri no va guanyar res...... però són els campions del concurs de les banderes ehhhh!!! Ja tinc mocador amb els colors de la bandera de la meva zona. Un bon record de Ferrara i la seva història i personalitat.
Us posso el video de la cursa més espectacular i esperada, al del cavalls corrent a tota òstia, sentint el seu galop ben aprop.