dilluns, 30 de juny del 2008

Escapada a MIlano

Després de tantes setmanes sense sortir de Ferrara necessitava escapar-me una miqueta, sobretot ara que fa una xafogor terrible i els mosquits se'm mengen...... Dit i fet, cap a Milà, on hi ha la Clara que està fent l'erasmus d'arquitectura al Politecnico di Milano. A més, aquells mateixos dies feia escala a casa seva la Raquel, també de l'Etsab i que tornava ja del seu erasmus a Praha. Tres erasmus, tres maneres de viure'l, tres experiències diferents que ens vam anar explicant mentres visitavem l'elegant Milano.
Milano és molt més maca del que la gent parla, pateix la mateoxa maledicció que Pisa; en els tours italians només compta baixar a la piazza del Duomo, visitar la catedral i després les Galeries de Vittorio Emmanuelle. Són espectaculars, fabulosos, però la ciutat encara ofereix més coses. La Clara ens ho va mostrar: els carrers elegants de vora Montenapoleone con hi ha les botigues més cares, on s'aparquen ferraris i els executius circulen amb antigues Vespes. Les avingudes amples, plenes de tramvies i edificis de principis segle XX que porten fins al Castello dels Sforza, els grans parcs verds on estirar-se a pendre la fresca, les esglèsies medievals i renaixentistes, els trams de muralla, les restes romanes. Les cases de colors vius, amb geranis a les finestres que donaven un aire mediterrani que no m'esperava de Milano....
He descobert que e l'apperittivo el van inventar a Milano i que allí t'asseus, et porten la beguda i després sopes a base de fer visites a les taules plenes de menjar, molt més esplèndids que a Ferrara. La Clara ens va dur al barri dels Navigli, llargs carrers atravessats per canals navegables, projecte realitzat per Leonardo da Vinci, que resulten convertir-se en el barri marítm de Milano i en el lloc de copes i appertitivos preferit pels seus ciutadans.
Gràcies Clara per haver-nos fet de guia, per deixar-nos que et robèssim una mica de temps ara que tens exàmens (in bocca lupo!). Aquí Ferrara ara resulta que s'està més fresquet que a Milano, os sigui que si t'has de resfescar encara tens temps de baixar.. si no, ens veiem a Catalunya!!!!!!
Carrer de la zona més fashion de Milano.
Executiu amb VespaLa Clara ensenyant-li el seu utilitari a la Raquel.
Abans de fer unes compretes a Versace...

Vaig perdre les claus del Ferrari i el vaig deixar aparcat allí.

Apropant-nos al Duomo...La Raquel no pot evitar fer ganyotes quan li fan fotos....
Enfilats a la coberta del Duomo després de suar la cansalada.
Però les vistes valien la pena!!!!
La Clara jugant a fet i amagar...

Le Gallerie di Vittorio EmmanuelleEl Teatre d'Òpera més famós del món, L'Scala di Milano, cremat com el Liceu i lamentablement reformat per Mario Botta.


Castello degli Sforza
Bany de peus necessari abans de continuar caminat amb la calor que feia
Les parelles romàntiques de Milano possen els seu candau com a símbol d'amor en aquest pontet del parc del Castello ( com a la Mitja Lluna de Tarragona).
Siusplau, ni se us ocorreixi comprar roba a les vostres criatures aquí si estimeu les seves vides...
La torre Pirelli, famos gratacels d'Itàlia, a sota una altra torre també molt important però que a mi em recorda els gratacels de Gotham City, crec que vaig arribar a veure la silueta d'en Batman
En el convent d'aquesta esglèsia es conserva (no massa bé) el Sant Sopar de Leonardo ( ja sabeu, aquell del Codi da Vinci )... no vam poder entrar, visites molt restringides.
La Clara baixant les escales del seu Palazzo, ja veieu com dóna de sí la beca Erasmus.
Estació ferroviaria de Milano Centrale, la més gran d'Itàlia, tamany colossal.


dimarts, 24 de juny del 2008

Ferrara, terra ed aqua



La calor apreta, em passat d'una estrany i plujós inici de Juny amb fred de tardor, a la xafogor de ple mes d'Agost... i aquí sense platja. Els canal del Po es molt maco per tirar fotografies, sobretot quan es pon el sol, però l'aigua es bruta i pudenta, ja que gairebé no hi ha corrent..... només hi ha la piscina, la nit abans de Sant Joan hi vaig fer el meu primer bany nocturn de l'estiu, inagurant simbòlicament l'estiu i les vacances italianes. Avui que és festa a tots els Països Catalans, que tingueu unes bones revetlles i cremeu molta pòlvora, a veure si així me n'arriba l'olor. Visca el foc!!!

dilluns, 23 de juny del 2008

Racons secrets de Ferrara: Via Camello

Traçat sinuós medieval, amaga petites esglèsies, façanes decorades amb ceràmica, i té una llum especial. És la drecera per anar a l'escola d'Arqutiectura des del centre.

dissabte, 21 de juny del 2008

LAP4

Laboratorio di Progettazione Architettonica 4. Squadra: Toma, Adrián e io. Resultat 28/30 (aplaudiments siusplau..). Un bonic institut, al professor li va agradar, però el masterplan no, que hi farem, es que naltros passavem de fer-lo perquè no voliem tornar a fer urbanísitca sinó un edifici, portavem tants mesos només fent masterplans perquè els italians sempre ho comencen tot per aquí i després no els hi queda temps per aprofunditzar en els edificis. La nostra planta segons ells era molt espanyola i portuguessa, els hi encantava, siete tanti rigurosi, nessun italiano lo fareve cosí..... pobret professor, es va resignar a que no hi haviá manera d'italianitzar-nos, fins i tot ens va preguntar "veritat que no heu llegit cap llibre de la meva bibliografia ?" i naltros clar i català ( bé, en italià) doncs no, i va suspirar i ens va possar la nota....
Els indomables eramus vam anar a celebrar-ho al Sebastian, amb en Diego el gallego que s'apunta a totes...

Toma i Adrián maquetant les lamines del projecte, un dia abans!!! En Toma ens feia fer la feina per tenir-la enllestida 24 hores abans i així va ser, quin crack!!
A L'aula, en primer pla la Carolina distrutta per no haver dormit, l'Adrián al fons de tot preparant un altre examen, i en Toma mostrant orgullòs el projectes a un company italià ( segur que tenia enveja... ajajaja)
En Toma menjant-se el masterplan.
L'Squadra al complet, foto oficial.

Passant comptes al jardí.
El nostre professor: "els fotré un paquet a aquests, mira'ls prenent la fresca, maleïts erasmus..."
La cel·lebració al Sebastian

Fuori Luogo, fuori testa ?

Moments surrelsites de la nit de la Festa de la Faf. La pluja altera els nostres comportaments, en general el clima de Ferrara acaba afectant els percepcions. Al so del singin'n in the rain bonica coreografia improvitzada pels futurs arquitectes d'Europa i Amèrica. Així som els estudinats d'arquitectura, uns bitxos raros que després de passar massa temps tancats fent feina ens agrada fer festa....

P.D: Al final lo he colgado Carolina, es demasiado divertido como para dejar-lo en el disco duroo....

divendres, 20 de juny del 2008

Sintesis

Si us penseu que tot són festes i viatges aneu errats. Aquestes últimes semanes no he sortit de Ferrara, tancat preparant dos projectes a la vegada, el de sintesis ( anual, de cinquè curs) i LAP4, semestral de quart any. Les entregueshan estat en la mateixa setmana, he dormit poc, suat molt.. però al final ha valgut la pena. Sinesis 30/30, oleeeeee.
Us deixo el vídeo que vam presentar per a tal de donar un cop d'efecte, estalviar-nos de parlar amb el nostre italià macarrònic, i que coi, perquè ha Barcelona jo no tindria valor de fer aquesta "pijada" amb música i tot.

dijous, 19 de juny del 2008

Fuori Luogo


Fuori Luogo, la festa de la FAF ( facultat d'arquitectura de Ferrara). tres dies de festa al parc del costat de l'escola, amb la mura renaixentista de teló de fons. La festa universitària més important de la ciutat. Coincideix just abans de les entregues, males dates, però en teoria és perque abans no es pot fer perquè fa mal temps. Dons aquest any,a mb aquest juny boig que ens porta pluges i pluges, va ploure tots els dies i tot va queda rmolt desangelat. Jo hi vaig anar el divendres que sembava que faria una miqueta de sol, però a les 9 del vespe ja estava plovent. Durant unes horetes nomñes els arquitectes més fidels a la Faf hi anaven passant. Jo i altra gent compliem el nostre paper d'Eramus epr fer una mica de xivarri i aportat el toc exòtic. Sota toldos improvistats, fumant puros que regalaven una tabaqueria de promoció, ja que abans que es mullesin ens els donaven als arquitectes àvids de vicis (crec que som una professió amb molta vocació nicotínica arreu del món pel que vaig veient). Bebent d emica en miqueta i al final alguns ballant sota la pluja al so de l'irirònic DJ's que feia sonar " I'm Singing in the rain". Les hores anaven pasant i la pluja va parar-se, però no assecar, i ballant i parlant amb molta gent, i brindant. No va ser massiu, més haviat una festa "en familia". El sol va acabar sortint i naltros encara per allà.....
Una bona pausa per desconectar de tota la feina, llàstima que l'endemà a la tarda ja estàvem al peu del canó disposats a continuar passant hores davant l'ordinador fent projectes.


Sota el toldo, esperant que parès de ploure. Multiculturalitat ( com a barna.... ) portugesos, mexicans, chilens, gallecs, italians i un català (jo).


Inici de la festa, mal oratge, quatre gats, els del bar avorrits.... tothom mirant el cel i pregant.
La Carolina degustant un puret
Aquí estava plovent a bots i barrals, però la gent resistia, jo estava sota un plàstic que ens protegia precàriament.
La nit avança i tot era més borrós......
En Sergio fent-se el despistat, i la Barbara en canvi posant amb la birra en mà.


Gonzalo il chileno, dient adéu a la nit.

Moments surrealistes de la nit, foto artística amb Maya, Barbara i un cinquecento.