divendres, 7 de març del 2008

A Beautiful Day.



Diumenge passat tots el habitants de la ciutat estense vam tenir un regal, un dia de primnavera i calor. Després de passar la nit de festa a Bologna i tornar a l'alba ja s'intoïa un dia solejat. Però no pas que fes calor!!!
A l'hora de dinar, a l'obrir la finestra, una bufarada de vent calent. El sol resplandent i el cel blau, abandonant el cansat i rutinari gris. Dinar ràpid i a aprofitar el dia i les hores de sol que quedaven. Agafo la càmera, deixo els meus companys de pis encara dormint i passant-se la ressaca al llit, i amb la meva bici a còrrer per les muralles de Ferrara.
La llum fantàstica, el vent càlid a la cara, alliberat de l'abric i només amb un jersey, sense guants, ni bufanda, ni gorro!!! Feia mesos que trepitjava el Parco Urbano, un inmens parc al nord, just a tocar de la muralla. La gent estirada a al gespa, jugant a futbol, tocant la guitarra, aprofitant aquest regal després del gèlid invern. Els colors de la posta de sol, tan intensos, em van recordar per un instant a Tarragona, com quan anava fins al Far per fotografiar l'ocàs solar sobre el port.
Tant bon dia feia que vam acabar, després de l'apperitivo al Ballebuste i al Zuni, al parco Massari a pendre la fresca al costat d'una font renaixamental, fins que el guàrdia ens va fer fora perquè tancava. En Rubén, Sergio, l'Alba (no es veu perquè tira la foto) , l'Isa i jo ens preguntàvem si duraria molt aquell temps fabulòs. A l'endemà ja estava anunciada onada de fred i ahir ja vam tornar a sota 0. Però vivim amb l'esperança de que un dia o altre tornarà el bon temps.