dijous, 17 de gener del 2008

Castelvecchio, Carlo Scarpa






Havia dit que posaria les fotos i fins ara no hi he pensat. El desembre vam fer excursió d'Allestimento a Castelvecchio, Verona (consultar Road to Verona).

Aquesa obra mestra de l'arquitecte italià Carlo Scarpa no decepciona gens, és fantàstica: la llum, la disposició de les peces, el tractament de les restes antigues amb materials i formes noves, un contrast de gran resultat plàstic. Llàstima que les següents generacions italianes semblen haver oblidat les ensenyances d'un dels mestres de l'arquitectura moderna i s'hagin tornat tan extremadament conservatius... visita obligada pels friquis de l'arquitectura!!

L'excursió consistia en una breu explicació i després donar un tomb pel museu, a fi de fixar-se en els elements expositius. Com a deures teniem que fer alguns esboços i pendre les dimensions dels elements que més gràcia ens fèssin. La veritat és que l'Edgar, l'Angela i jo ens vam entretindre molt i no ens hi vam possar fins mitja horeta abans d'entregar. Sort que no he oblidat les classes de dibuix al natural i ho vaig fer ben maco i ràpid, màxima efectivitat (ooolee, em posso una medalla.. amunt autoestima). Val a dir que l'Alizzé va fer un munt de dibuixos molt bons, caram aquesta francesa!

Fixeu-vos en les fotos de l'estatua equestre del senyor feudal, mireu quin somriure més estrany, tant l'animal com el cavall que hi ha sota.