diumenge, 19 d’octubre del 2008

Els pilars caminants





Ci havete visto già altri articoli miei, conoscette già i Castells. Ma se i catalani siamo pazzi, la gente di Tarragona siamo ancora più. Il giorno 24 di setembre noi faciamo i Pilars caminant, tradotto i pilastri andanti. Si costruiciono i pilastri da 3 persone e doppo sale su le scalle dal duomo, gira e scende piú di 400 metri sulle strade fino al balcone del Palazzo Comunalle. Il percoroso e pericoloso perchè ci sono degli pendente forte e non tutte le squadre arribano. Alla mià città ci sono 4 squadre e questa volta solo 2 ci sono arribati. E l'ultimo giorno delle feste della città e è un grande onore culiminare i pilastri.

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Sóc Tecler !!


I aquí ho demostro.
Barret de les festes, mocador al canell, puro, i gotet de Chartreusse !!

Santa Tecla 2008











Quines ganes tenia que arribès Santa Tecla i ja fa dies que s'ha acabat. Els deu millors dies per viure a Tarragona, sempre fent vida al carrer anant d'una banda a l'altra a veure actes, a fer un vermut, una mamadeta, un tast de baldana,o un plat de musclos al Serrallo. Jo em vaig demanar vacances pels dies forts, es a dir, a partir del divendres 19, que hi havia el concert d'Antònia Font, fins el 24, per anar tranquilament als pilars caminant i al correfoc.
A la meva colla es viu amb molta intensitat les festers, no en va tenim els dos presidents del foc a la ciutat. El Melcior com a presi de la Víbria i dels diables de Voramar, i el Xavi com a presi del ball de diables, on també crema en Xuspa i el Capell si deixa veure de tant en tant... quina pudor de pòlvora !!
Jo com a espectador, els primers dies amb la càmera mà, però desprès deixant-la a casa perquè no se sap mai com pots acabar la nit i tenia por de trencar-la.... però vaig tirar forces fotos i algunes amb molt bon resultats. M'he presentat al Fototecla, a veure si els hi agraden...
En fi, que l'any passat m'ho vaig perdre i quan vaig sentir el primer amparito roca em vaig emocionar molt. I la baixada de l'àliga espectacular, vam acabar baixant Paco i jo amb la mulassa durant una hora o ves a saber....
La pluja va tornar a fer de els seves i el dia de santa Tecla va quedar força deslluit, però ja ens hi em anat acostumant a que la patrona és una mica punyetera i fa ploure per fer-nos asserenar de tant de Charteusse que portem al cos.
Glòria a Santa Tecla, visca Tarragona !!!!!!