dimarts, 26 d’agost del 2008

Questo state a Tarragona....

Aixxx.... come mi manca Ferrara e la bella Itàlia....ma non è perchè a Tarragona non vivo bene, con la mia famiglia e i miei cari amici, ma mi manca tutta la gente che ho conusciuto questo ultimo anno, le emozioni delle cose nuove, della gente de tanti nazioni, delle citte a scoprire per l'Itàlia, del ritmo strano ma magico di Ferrara. Mi manca la intensittà dell'Erasmus way of life. Ma non piangio, solo ho piangiutto in l'ultimo viaggio in treno da Ferrara a Mestre per prendere l'aereo ( e non molto, sole une poche lacrime). Priscilla haveva venutto a salutarmi al binario( tanti altra gente haveva partitio già che per una volta era io che partiva e non gli altri) e con questo ho visto che realmente questa volta partiva da vero e non si sareva rittorno a l'Eramus, ma spero da tornare a vedersi a tutti, magari non a Ferrarra,perchè il mondo è cosí grande e la vittà cosí sorprendente. E per fortuna c'è l'Internet che si permete di stare piú meno on touch.
Baci a tutti cari amici che mi mancate !!!

I que faig a Tarragona? Doncs sobretot acostumbrar-me al ritme pelacanyes. Trobo que aquí quasi res a canviat, ni la ciutat ni la gent, i a mi aixo se'm fa estrany, ja que durant deu mesos jo he viscut tant i tant. A vegades em sento com aquell astronauta de ciencia-ficció que torna després del que per ha ell han estat anys intensos d'aventures mentres al Planeta Terra no han passat res més que mesos...... potser per això sóc el cosmonauta 28.....més que mai.

A Tarragona sort n'he tingut de als pocs dies tornar al despatx on ja fa temps que treballo i faig coses que m'agraden i m'ocupen el temps i així no tinc tant de temps per donar voltes a les coses i enyorar-me massa. Al final vaig poc a la platja, tant que l'enyorava, tot i que crec que el que trobava a faltar era l'horitzó blau que domina sempre el paisatge, i la llum intensa i blanca que crema però que m'ha retornat els colors que més m'estimo.

Els caps de setmana procuro que siguin sempre variats, així trenco la rutina. Un cap de setmana vaig anar a la Conca de Barberà amb la meva colla d'arquitectes i penyates, ja us posaré les fotos, l'altra de festa major a Bràfim, l'altra de Festa Major a Tarragona....

Amb els meus amics anem fent soparets i sobretot molta terrassa a la Plaça de la Font ( com es nota que ja no exisiteix La Tertúlia). Per la Verge d'Agost vaig organitzar un Apperittivo al meu terrat i no vegis com va triumfar la meva salsa Ragú. A petició popular la recepta que em va explicar un autèntic bologneses (gracie victor).

Ricetta per Salsa Ragú:
No s'inclouen quantitats.

Tallar molt fi pastanaga, api i ceba, sobretot molta ceba. Posar a la cassola la ceba, i al cap de poc la resta de verdura.
Quan la ceba estigui daurada, llençar la carn trinxada. Meitat de vedella o boví i l'altra de porc.
Quan la carn estigui cuita, llençar un got de vi negre o la quantitat que tu vegis. En algunes receptes enlloc de vi es possa llet, i el gust és més suau.
Un cop s'hagi evaporat tot el líquid, és l'hora de possar el tomàquet, salsa de tòmaquet triturat cru, res de fregit, els italians no el fan servir mai fregit (ni tant sols el venen).

Cocktail Negroni:
Un terç de Ginebra, un terç de Vermut ( Marini Rosso o Izaguirre) i un terç de Campari.


Appertittivo Spritz
3/4 de Spumante, o vi blanc espumós o cava sec, i un terç de Campari o Apperol.